UKRAYNA'YA GİTMEK



ARABA İLE GİTMEK…
Mail kutuma yoğun bir şekilde gelen bir diğer soru, Ukrayna’ya araba ile gitmek. Her ne kadar Ukrayna’ya araba ile yolculuk fikri çılgınca gelse de özellikle gezginlerin ve 2 kişi tatile çıkanların tercih ettiği yöntemlerden birisi araba ile ülkeler arası dolaşım. Bunun için ilk önce rotanızı oluşturmanız gerekli. Türkiye’den sadece karayolu ile Ukrayna’ya gitmek için geçeceğiniz ülkeler, Bulgaristan, Romanya ve Moldova. İlk önce bu ülkelerden transit geçiş vizesi almanız gerekiyor, ayrıca her gümrükte o ülkeye giriş yaparken trafik sigortası da yaptırıyorsunuz. Her ne kadar zorlu bir süreç olsa da 3 ülke üzerinden Ukrayna’ya araba ile gitme fikri cazip gözüküyor. Her ne kadar Bulgaristan üzerinden geçerken bazı vatandaşlarımız yolda güvenlik sıkıntısı yaşasa da, sınır kapıları eziyet haline gelse de Ukrayna gezisi için alternatif ve heyecan verici yollar arayan gezginler için ideal bir yol.

EN UCUZ NASIL GİDERİM…
Ukrayna gezisi için kullanacağınız aslında çok fazla alternatif yol var. Ukrayna’ya en ucuz nasıl giderim? sorusunun cevabı ise,  Türkiye Ukrayna uçak biletleri son zamanlarda iki ülke arasındaki uçuş yapan firmaların artması sebebiyle gayet ucuzladı. Ucuz Ukrayna uçak biletleri sayesinde Ukrayna’ya Türkiye’den seyahatler de arttı. Şu anda Ukrayna gezisi için en ucuz seyahat Ankara – Kiev ucuz uçak bileti sunan Pegasus tarafından her gün sağlanıyor. 155 TL’ye tek yön uçak biletleri bulmak mümkün. Bir diğer ucuz uçak bileti ise İstanbul – Zaporijya arası yine Pegasus tarafından direk uçuşlar. Onur Air ile de İstanbul Odessa uçak biletleri 200 TL’ye varan fiyatlarla bulmak mümkün. İstanbul Kherson uçak bileti ise 400 ile 600 TL arası sadece THY tarafından sağlanıyor.

TÜRKİYE-UKRAYNA FERİBOT SEFERLERİ…
Daha önce Zonguldak limanı üzerinden Ukrayna’nın Odessa şehrine feribot seferleri vardı ancak bu seferler iptal edilmişti. 2017 yılından itibaren İstanbul’dan Odessa’ya feribot seferleri haftanın 2 günü Salı ve Perşembe olmak üzere başladı. 27 saat süren seyahat sürelerinde aracınızı da feribot ile götürebilirsiniz. İstanbul Odessa feribot ücretleri ne kadar diye soracak olursanız, 150 $ dan başlayan 300 $ a kadar değişen fiyatlar mevcut.

UKRAYNA’YA TREN İLE GİTMEK…
Ukrayna’ya gitmek alternatifleri içinde uçak, araba ve feribot dışında tren ile gitmek seçeneği var. Bu alternatif her ne kadar yorucu ve çok uzun sürse de İstanbul üzerinden Ukrayna’ya tren ile gitmek mümkün. Türkiye Bulgaristan arası tren seferleri mevcut ve bu seferler ile Bugaristan’a kadar gidip oradan Ukrayna’ya tren ile gidebilirsiniz.



0 Comments