KAMP YERİ KURULUM İPUÇLARI


Bu kamp kurulum ipuçları birçok deneyim üzerine derlendi. İster hafta sonu kampında olun, isterse uzun süreli kamplarda olsun, kampınızı planlamanıza yardımcı olması için bu ipuçlarını kullanın.

1-Doğru Kamp Zeminini Seçin
Kimse kamp gezisi planlarken yağmur düşünmeyi sevmez, ancak çadır kurmadan önce ihtimalleri düşünmek iyidir. Kamp yapmak istediğiniz bölgeye bakın. Drenaj akışını kontrol edin.Eğer çadırınızı rastgele bir yere kurarsanız olası sağanak yağmur durumunda çadırınızı sular içerisinde bulabilirsiniz.Olası yağmur durumunda suyun akış yönünü belirleyin ve çadırınızı su kanallarının doğrultusunda kurmayın.
Diğer dikkat edilmesi gerekenler;

Çadırı kurmadan önce alanı taş ve çöplerden arındırın.
Eğimli zemin üzerine çadırınızı kurmayın.
Ağaç kökü kenarlarına, kayaların kenarlarına ve hayvan yuvası kenarlarına böcek ve hayvanlardan uzak durmak için çadırınızı kurmayın.

2-Yiyeceğinizi Uzakta Bir Ağaca Asın


Birçok hayvanın koku alma duyusu insanlara göre kat kat daha fazladır ve kamp ateşi yemeğinin kokuları büyük olasılıkla tilki, domuz, ayı ve diğer canlıları cezbedecektir. Kamp alanınıza hayvan saldırılarını önlemek için yiyeceğinizi çadırdan uzak tutun. Yiyecekleri toplayarak onları bir ağaç dalında asmak için bir sırt çantası veya başka büyük çantalar kullanın.Yiyecekleri bir hayvanın ulaşamayacağı bir yere koymanız, yiyecek arayan canlıları çadırınızdan uzak tutacaktır!

3-Tuvalet İhtiyacı Alanlarını Belirleyin ve İşaretleyin

Bu alanları kamp ateşi ve yemek yiyebileceğiniz bölgelerden mümkün olduğunca uzak tutun. Tek bir alanda ne kadar uzun süre kamp yapacaksanız, bu kural o kadar önemlidir. Ayrıca ısırgan otu, zehirli sarmaşıklar gibi temas ettiğinizde vücudunuzda tahribata yol açan bitki alanlarını işaretlemeniz gerekir.Bu gibi birçok tehlikeden kaçınabilmek için kurulum yapacağınız kamp alanını birkaç dakikalığına tarayın.

4-Çok Yönlü Tarp Kullanın


Gölgelik, yemek alanı için barınak, çadır zemin takviyesi veya çadır girişini çevrelemek için hoş bir kamp malzemesidir. Tarplar boyut, kalınlık ve dayanıklılık bakımından farklılık gösterir. Çelik halkalara sahip tarplardan seçerseniz, halat veya iple gerdirerek ağaçlara bağlayabilirsiniz.Yoğun yağış alan çadırınız su geçirmeye müsaitse üstüne gereceğiniz tarp çadırınızın su almasını engelleyecektir.

0 Comments