KIŞ AYLARINDA ISINMA YÖNTEMLERİ


Bildiğiniz gibi kamp ateşi, kampların vazgeçilmezidir. Bu ateşi, yabani hayvanlara karşı güvende hissettirdiği için, yiyecek ve içeceklerimizi hazırlayabilmek için, aydınlanmak için ve bazen sırf keyif verici olduğu için yakarız. Ancak zorlu iklim şartlarına sahip bir bölgede sıfırın altında sıcaklıklarda kamp yapıyorsanız bu yukarıda sözünü ettiğimiz tüm her şeyin üzerine bir de Isınma gereksinimi eklenir.

Yetersiz, elverişsiz bir kamp ateşi sizi çadırınızın içine hapsedebilir.

Kamp ateşinizi yansıtın!
Kış kamplarında ısınma yetersizliği keyifsiz bir kampa sebep olabilir. Ateşinizi sürekli büyüterek güçlendirmeye çalışmak yerine çok daha pratik bir yöntemle bu ateşi yansıtarak daha verimli kullanabilir, hem yakacağınızı tasarruflu kullanabilir hemde daha verimli ısınabilirsiniz. Kolay taşınabilir alüminyum reflektörler ile ateşinizin size bakmayan tarafını kapatabilir, ateşin ürettiği enerjiyi kendi üzerinize odaklayabilirsiniz. Bunu yapabilmek için elbette bir reflektöre ihtiyacınız var. Piyasada 1,2m x 7m ebatlarında rulo halde satılan reflektörler mevcut. Ateşin size bakmayan tarafını çevrelemek için 3,5m en ölçüsü kafi gelecektir. Çantanızda daha fazla yer kaplamaması adına 7m ‘nin yarısını kesip kullanabilirsiniz. Elbette bu reflektörü 1,2m ‘lik uzunluğundan ötürü çantanızda taşıyabilmeniz mümkün değildir.

Eğer ulaşımı araç ile değil de sırtınızda çanta ile sağlıyorsanız rulo reflektör yerine araçları güneş ışınlarından korumak için üretilen reflektör brandalardan ihtiyacınız kadarını kesip katlayıp çantanızda taşıyabilirsiniz.

Ateş karşısında yüzünüz ısınıyor sırtınız ise donuyor
Soğuk havalarda baş belası bir durumdur. Ateş başında tavuk döner gibi dönmek kış kampçılarının kaderi olmalıdır. Neyse ki bu sorunu çözmek çok basit. Kamp sandalyenizin arkasına fotoğrafta görüldüğü gibi bir reflektör yerleştirerek, ateşten gelen ışık dalgalarının yansıtıcı boyunca yansıtılması sağlanmalıdır. Eğer oturduğunuz sandalyenin etrafını çevreleyecek bir panço kullanırsanız şayet, yansıyan ısının muhafa olmasını sağlayabilir, ısınma verimliliğini daha da arttırabilirsiniz.

0 Comments