KÜBA'DA YAPILACAK HARİKA ŞEYLER


HAVANA SEMTLERİ


Havana dört ana mahalleye bölündü. Havana'yı ziyaret ederken, gerçekten sadece Eski Havana, Vedado ve Centro ile oryantasyon yapacaksınız.

Muhtemelen zamanınızın çoğunu Old Havana ve Centro'da geçireceksiniz.

Eski Havana - Kamusal Meydanlar, parke taşı yürüyüş yolları ve birçok restoran ve bar ile dolu UNESCO Dünya Mirası.
Paseo del Prado   - Sahildeki (Malecon) Central Park'a giden yürüyüş caddesi. Eski Havana ile Orta Havana arasındaki çizgidir.
Centro - Ufalananların önünde bu klasik otomobil fotoğraflarını çekmek için mükemmel
Vedado - Burası göçmen barındıran ve Centro'dan çok daha lüks bir havası olan yerleşim bölgesi.
Miramar - Büyükelçilikler ve konaklarla dolu konut mahallesi.
Malécon - Five Mile Long Waterfront Eski Havana'dan Vedado'ya uzanan mesire.
Central Park - Tüm eylemin gerçekleştiği yer. Burada klasik araba turları ve pedicab'lar için rezervasyon yapabilirsiniz. Meydan, üst düzey otellerle çevrilidir.

HAVANA TURLARI
Havana'da ilk gününüzde bir tur rezervasyonu yapmanızı öneririz. Turlar, bir şehrin düzenini elde etmek ve önemli noktaları görmek için iyi bir yoldur.


1. YÜRÜYÜŞ TURU
CubaTur ile Old City yürüyüş turumuz  mükemmeldi ve Havana'nın tarihini ve enerjisini anlamamıza yardımcı oldu.

Gezimiz, meydanları, ünlü kafeleri ve kiliseleri keşfettiğimiz UNESCO Dünya Mirası tarafından belirlenen Eski Şehir bölgesinde gezdi.

Bu alanda motorlu taşıtlara izin verilmez ve sömürge binalarından geçen Arnavut kaldırımlı sokaklarla güzel bir şekilde restore edilir.

Bu tur size tüm Eski Havana ilgi noktalarını gösterecek, böylece önümüzdeki günlerde daha fazla keşfetmek için geri dönebilirsiniz.

2. KLASİK OTOMOBİL TURUNA KATILIN


Havana'daki ilgi çekici yerlerin büyük bir bölümünü görmek için klasik bir araba turu için rezervasyon yaptırın. Bu kusursuz klasik arabalar Havana'yı görmenin en iyi yoludur.

Havana, klasik otomobilleriyle tanınır. Amerikan Embargo'su nedeniyle dünyadan izole edilen zaman, Amerika'nın eski arabalarını yerlilere bırakıp terk ettiği 1950'lerden beri hala durdu.

Malécon olarak bilinen beş kilometrelik sahil boyunca Vedado yerleşim bölgesi aracılığıyla Miramar'ın elçilik bölgesine gittik. Zenginlerin ve diplomatların yaşadığı ve mimarinin güzel olduğu yer burasıdır.

Ormanda bir gezinti yapmak, eski Havana'nın ana yolundan Central Park'a ve başkent binalarına geri dönmeden önce güzel bir sürüş için yapılmış.

Cubatur ile gittik ve bizi şehrin her yerinden Iberostar Grand Packard'daki otelimizden almak için harika rehberler aldık .

Havana'yı ziyaret ederken kendi 2 saatlik Klasik Amerikan Otomobil Turunuzu rezerve edin .

HAVANA'DA HEMİNGWAY


3. HEMİNGWAY DAİQUİRİ İÇİN EL FLORİDİTA
Hemingway sık sık El Floridita'ya sık sık geldi, barında atasözüyle barın sonunda oturan bir heykeli var.

Parque Central'dan Old Havana'ya doğru yürürken kolayca El Floridita'yı görürsünüz. Günlük gezilerde ziyaret eden turistlerle doludur, ancak geceleri daha sonra dışarı çıkın ve daha az kalabalığa girebilirsiniz.

Ernest Hemingway, veri yolunun icat edildiği El Floridita'ya sık sık geldi. Ondan sonra şekersiz bir daiquiri olan Papa Doble adında bir kokteyli var ve romu ikiye katlıyor.

4. LA BODEGUİTA DEL MEDİO


Bir başka Hemingway Bar, La Bodeguita'dır.

Hemingway'den "La Bodeguita'daki Mojito'm, El Floridita'daki Daiquiri'm" yazdığı bir not var.

Havana Vieja (Eski Havana) 'da kokteyller içmek için çok fazla yer var ve hemingway'in sıkça rastlandığından eminim.

Claudia, "Mojitosuz bir günün Küba'da geçmesine izin vermek neredeyse imkansız" dedi.

HAVANA'DA KOKTEYLLER
Mojitos Küba'da icat edildi ve adanın en eski kokteyllerinden biriydi. Havana'nın 500'üncü yıldönümünü kutlamak üzere olduğunu düşünen eski!

Tarif, beyaz rom, (birçoğunun Havana kokteyllerinde), şekeri (geleneksel olarak şeker kamışı), limon suyunu, soda suyunu ve nane içerir.

5. MOJİTO MOJİTO

Restoran Mojito Mojito'yu öneriyoruz, şöhret iddiasının Mojito'nun orada icat edildiği söylendi!

Burada bizi eğlendiren mükemmel bir grupla öğle yemeği yedik. Yemek iyiydi ve atmosfer harikaydı. Havana'da girdiğimiz barların çoğundan çok daha büyüktü.

Mojitolarından birine sahibiz ve onlar iyiydi, ama Van Van'daki Eski Havana'daki en sevdiğimiz bar kadar lezzetli değildi.

6. LOS VAN VAN


Bar Los Van Van sevdi ve herkesin de yaptığı gibi görünüyordu! Orada iki gece üst üste wemt ve önceki gece bir sürü insan görmek sona erdi.

Mojitolar lezzetli ve güçlüydü. (ve yine akşamdan kalma yoktu) ve canlı müzik olağanüstü ve eğlenceli.

Bütün bar dans ediyordu.

Los Van Van Eski Havana konumunda bulunuyor.


ESKİ HAVANA


Havana'nın Eski Şehri, meydan ve meydanlarla doludur. Old Havana, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almakta olup, her bir plazayı keşfederek bir gün geçirmeye değer.

Otomobillere izin verilmediğinden, sömürgeci mimariye ve İspanyol tarihine göz atmak için sokakları rahat ve sessiz bir şekilde dolaşmanın güzel bir yolu.

Kaybol ve yapabileceklerini gör. Eski Havana'nın tüm plazasını bulun: Karayipler'de bir yerde olmak yerine bir İspanyol Şehrinde yürürken hissedeceksiniz

ESKİ HAVANA'NIN PLAZALARI
7. PLAZA VİEJA


Havana'daki favori meydanımız Plaza Vieja, 16. yüzyıla kadar uzanan tarihi bir meydandır.

Renkli sömürge binaları, hareketli etkinlikler ile canlı olan meydanı çevreliyor.

Turistik bir mola vermek için dondurulmuş limonata ya da kokteyl için harika bir yer.

8. PLAZA DE ARMAS
Burası Havana'nın en eski meydanı, güzel bir bahçeye ve beyaz Manuel Carlos heykelini çevreleyen pitoresk bir kraliyet avuç çizgisine sahiptir. O, Küba bağımsızlık hareketinin başlatıcısıydı.

Kitapçılar pazarı burada, Şehir Müzesi de Plaza de Armas'ta bulunuyor.

İki katlı bir Barok bina ile çevrili Christopher Columbus heykelini görmek için meydanın içine bir göz attık.

Plaza de Armas'da yürürken, burada yürürken aşağıya baktığınızdan emin olun, parke taşı caddesi aslında ahşaptan yapılmıştır.

Tahta geçitinin vagonları sessiz tuttuğu, böylece valinin rahatsız edilmeyeceği söyleniyor.

9. PLAZA LA CATEDRAL DE SAN CRİSTOBAL


San Cristobal Katedrali, bu fotojenik meydanın başında duruyor. Taş binalar ve bir dizi portik meydanı çevreliyor.

Bu klasik katedralin içine baktığınızdan emin olun. Tüm atmosfer İspanya'da bir şehre taşınmış gibi hissetmenizi sağlayacaktır.

10. PLAZA DE SAN FRANCİSCO
Plaza San Francisco, Havana'da dolaşmak için bir başka güzel meydan. Havana Limanı'nda bulunan otel, İspanya'dan Batı Hint Adaları'nda ticaret yapmak üzere gelen gemileri ağırlayan Havana'daki ilk plazalardan biridir.

Gündüzleri kıyıya çıkmayı başaran yolcu gemileriyle dolu yoğun bir yer.

18. yüzyıldan kalma bir bazilikaya, eski Havana borsasına, heybetli bir kuleye ve birçok kafeye ev sahipliği yapan otel, Havana'yı keşfetmek için mutlaka ziyaret edilmeli.

HAVANA'DA EN İYİ GÜN BATIMI MANZARALARI


11. İBEROSTAR GRAND PACKARD 6. KAT
Iberostar, şehrin en iyi gün batımı manzarasına sahip Havana'nın en yeni ve en lüks otellerinden biridir.

Sonsuzluk havuzuna bakan 6. kattaki barda bir kokteyl içebilirsiniz.

Burada Malecon, El Morrow ve Castillo de San Salvador de la Punta'dan aşağıya doğru güneşin muhteşem manzarasını göreceksiniz.

12. EL CHRİSTO
Havana, Rio'dan sonra ikinci en büyük Kurtarıcı İsa Heykeli'ne sahiptir ve bu, Havana'nın şehir manzarası için mükemmel bir mekandır. Bir feribot atın veya güneşin batışını görmek için belirli bir taksi kiralayın.

El Morro'dan çok uzakta değil, bu yüzden burada durabilir ve sonra gece kanonu için kaleye gidebilirsiniz.

13. EL MORRO
El Morro Havana'nın güzel manzaralarını sunar ve gün batımından sonra (veya yaz aylarında günbatımında) sadık kalırsanız, geleneksel kanon töreni saat 9'da yapılır.

14. CASTİLLO DE SAN SALVADOR DE LA PUNTA


El Malecon sahile uzanıyor, ancak en iyi yer Castillo de San Salvador de la Punta'da. 1590 yılına kadar uzanan bu eski kale, Havana sahilinin tam manzarasını sunan sahil şeridinden çıkmaktadır.

Havana'nın tarihini ve tarihi eserlerini görmek için günün her saatinde ziyaret etmek için güzel bir yer.

15. MALECON
Malecon'da başka bir yerde gün batımını izlemeyi seçerseniz, her yerde yapacağız. Akşam geçirmek için güzel bir yer.

Malecón ve 23. Cadde Vedado'daki en popüler yer ve burada bir çok yerel takılıyor olacak.

16. LA GUARİDA
La Guarida'da bir çatı terası bulunmaktadır. Eski Havana'nın çatı katında başka bir manzara için restorandan merdivenleri yürüyün.

Günbatımı için zaman içinde yapmadık, ama akşam manzaraları bile buradan güzeldi. Ve günü bitirmek için Pina Colada'mızı sevdik.

HAVANA'DAKİ EN İYİ AKŞAM YEMEĞİ


17. LA GUARİDA
Centro Havana'da bulunan La Guarida da gün batımı için popüler bir mekandır. Şehirdeki en pahalı restoranlardan biridir ve yemekler kişi başı 40 dolar civarındadır.

Akademi Ödülü aday filmi Fresa Y Chocolate tarafından meşhur edildi.

Eski bir konağın üçüncü katında olduğu gibi bulmak kolay değil. Nereye gittiğinizi bilmiyorsanız, biri tam yanından geçer.

Ayar güzel ve teras Havana'da gün batımı için en çok aranan noktalardan biri. Birçok film yıldızı La Guarida'ya sıkça rastladı ve ispatlamak için duvarlarında fotoğraflar var!

Siz oradayken, Pina Coladas'larından birine sahip olun, şehrin en iyisine sahip olduklarını iddia ediyorlar ve doğrulayabiliyoruz, lezzetli oluyorlar!

EN İYİ YÜRÜYÜŞLER HAVANA


18. EL MALECON
El Malecon, Miramar'ın şık mahallesinin başladığı Old Havana'dan Rio Almendares'e 5 km (8km) kadar uzanıyor. Bütün yolu yürüyebilirsin!

Gün batımı sırasında, iş yerindeki bir günün ardından dinlenecek yerlilerle çok meşgul.

Bir tarafı okyanus, diğeri ise Centro, Vedado'dan geçerken, bir tarafındaki güzel (bazen çok yozlaşmış) binaları sergiliyor - Hotel Nacional gibi.

Bütün bunlar rahatlamak için mükemmel bir yer yapar.

Claudia'dan not: " El Malecon'dan Callejón de Hamel'e gitmek, ilginç bir sokak sanatına bakmak ve Afro-Küba kültürünün tadını çıkarmak için kısa bir servis yolu öneriyorum. "

19. PASEO DEL PRADO


Bu yürüyüş caddesi, Malecon'dan Parque Centro'ya kadar uzanır ve gölgeli bir yürüyüş mesafesindedir.

Geceleri birçok yerli dans etmeye, müzik dinlemeye veya spor yapmaya başlar.

Enerji dolu bir sokak ve keyifli bir gezinti için yapar.

HAVANA'DA KONAKLAMA
Küba uzun zamandır Kanadalılara ekonomik ve her şey dahil bir destinasyon olarak hizmet vermiştir. Daha lüks oteller inşa edilirken bu hızla değişiyor. Amerikalı ve Avrupalı ​​turistler Küba'ya seyahat etmeye başlıyor ve daha fazla insan paket tur yerine bağımsız seyahat etmeyi seçiyor.

LÜKS OTELLER


Küba'nın birçok insandan 3 yıldızlı bir deneyime sahip 5 yıldızlı fiyatlara sahip olduğunu duyduk. Ayrıca, Havana'da oteller diğer Karayip şehirlerine kıyasla daha pahalıdır.

Havana otellerindeki en yeni ek, Iberostar Grand Packard ve şık bir tasarıma sahip modern. Iberostar, üç yıldızlı deneyimi aşar, ancak beş yıldızlı hizmet ve olanaklara kadar Avrupa ya da Amerikan standartlarına uygun değildir.

Küba'da inşa edilen birçok lüks otel var ve yalnızca Iberostar markasının Küba'da 30 oteli bulunuyor. Ülkeyi daha fazla turist ziyaret ettikçe, hizmet yalnızca gelişecek.

KÜBA'DA BÜTÇE SEYAHAT


Bütçeyle seyahat ediyorsanız, Havana çevresinde özel konaklama rezervasyonu yapmak kolaydır. Bunlar Casas Parçacıkları olarak bilinir.

Bütçe seyahat edenler için bunlar mükemmel bir seçenek. Özel bir casa'da kalan ve deneyimlerini seven birçok insanla tanıştık.

Her yerde 20 $ - 40 $ gecelik harcıyorlardı. Turistlere açık olan hostelleri kapının üstündeki şemsiye / çapaya bakarak görebilirsiniz.

TripAdvisor  , Havana'da kiralık yazlıklar için birçok seçenek bulunuyor.

Airbnb Havana için popüler bir rezervasyon sitesidir ve bu harika bir seçenek çünkü para yerel Kübalıların cebine giriyor.

CubaAccommodation.com başka bir popüler rezervasyon sitesidir.

MİMARİ
20. CENTRO HAVANA'NIN MİMARİSİ


Otelimiz Centro Havana'nın hemen yanında yer alıyordu ve harika fotoğrafçılık anları için sokaklarda dolaşmayı seviyoruz.

Binalar kelimenin tam anlamıyla gözlerimizin önünde çökmekte, ancak turizm toparlanırken çoğunun yapım aşamasında olduğunu görebiliyorsunuz ve 10 yıl içinde tamamen farklı bir yer olacağına dair bir hisim var.

Centro Havana'dan hızla uzaklığı yakalamak için bir pedicab attık, ancak buradan geçmenin sevinci sokaklarda kayboluyor.

Güvenli ve insanlar dost canlısı. Hatta bir akşam saat 3'te eve yürüdük ve hiç kimse bizi rahatsız etmedi, geceleri geç saatlere kadar yürüyen insanlarla sokaklar canlıydı.

HAVANA TARİHİ


21. EL CAÑONAZO DE LAS NUEVE
Her gece saat 9: 00'da keskin (ülkede tek olan şey olabilir), La Cabaña kalesinde, “el cañonazo de las nueve” töreni düzenlenir. La Cabana, 1774 yılına kadar yükseldi, El Morro’nun yanında 60 m yükseldi

18. yüzyılın geleneksel kostümleri giymiş askerler, şehir kapılarını kapatmanın zamanı olduğu konusunda uyarmak için toplara ateş ediyor.

Bu, Havana'yı düşmanlarından korumak için yüzyıllar boyunca yapıldı.


Havana eskiden surlarla çevriliydi (bugün hala görülebiliyordu) ve öğleden sonra saat 9'da kanon, insanları kapıların kapanacağı konusunda uyarmak için vuruldu. Zamanında gelmediysen, gece için kilitli kalacaksın!

Gerçekten çok eğlendim. La Cabaña'dan gece Havana'nın manzarası muhteşem, tören ilgi çekici, kalenin içinde çok sayıda müze ve sergi var ve giriş bileti bir içki içeriyor!

Kesinlikle Havana'da yapılacak en eğlenceli şeylerden biri.

22. MORRO'YU ZİYARET EDİN


El Morro, 1589 yılına dayanan bir kaledir. Havan'ın en belirgin simgesidir ve Malecon'dan görülebilir.

Körfezin karşısında bulunan otel, Havana silüetinin muhteşem manzaralarını sunmaktadır.

El Morro başlangıçta Havana'yı korsanlardan korumak için inşa edildi, sonraki yıllarda İspanya Amerikan Savaşı sırasında Küba'yı korumak için kullanıldı.

Kaleyi gezebilir ve birçok güvenlik kutusunu ve tüneli keşfedebilirsiniz.

23. DEVRİM MEYDANI


Havana'yı ziyaret ederken, İçişleri Bakanlığı ve Che Guevara'nın halkını ve cephelerini görmek için Devrim Meydanı'nda durmalısınız.


Fidel Castro'nun uzun soluklu konuşmalarını halka yaptığı konuşma buradaydı. Binlerce insanın söylediklerini dinlerken sıcağında üç saate kadar oturacakları söylendi.

Papa Francis, 2015 yılında buradan kitleyi kutladı.


24. EL CRİSTO DE LA HAVANA
Havana'nın, tıpkı Rio gibi, Kurtarıcı Mesih'i var!

Bölgeyi keşfetmek için sabahı geçirmek için bir taksiye binin ya da körfezde tur atın.

Ayrıca El Christo'yu görmek için Eski Havana'dan Kazablanka İskelesi'ne feribot ile ulaşabilirsiniz.

Bu Havana Mesih 20 metre (66 ft) yükseklikte durmakta ve Havana kentine bakan bir tepede yer almaktadır. Konumu, Havana Skyline'ın muhteşem panoramik manzarasını sunmaktadır.

25. CHE GUEVERA'NIN GENEL MERKEZİ


İsa heykelinin tam karşısında Che Guevera'nın merkezi bulunuyor.

İçeri girmedik, ama müzeyi yaklaşık 6 dolara çıkarabilirsin.

Bu, Che'nin devrimi planlarken birçok toplantı yaptığı yerdi.

26. KÜBA FÜZE KRİZİ KALINTILARI


Küba'nın bütün izolasyonunun başlangıcıydı. Sovyetler Birliği, Küba’dan doğrudan Amerika’ya füzeleri işaret etti.

Havana Mesih'i ziyaret körfez ederken, Fort ve Che'nin karargah içinde kale ve La Cabana Kalesi'nin müzeye orijinal konumlarından taşındı füzelerin ekrana bakmak  Havana ,

Bu (umarım) Sovyet döneminden kalma SS-4 orta menzilli nükleer yetenekli bir balistik füzeyi yakından ve kişisel olarak görmek için tek ve tek zamanınız olabilir.

MERKEZ HAVANA


27. HÜKÜMET BİNASI'NI ZİYARET EDİN
Capital Binası, Havana'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri. Beni tanıyan insanlar (Claudia), büyük şehirlerin büyük bir hayranı olmadığımın farkındalar .

Benim genel kuralım, başkentte kaç tane müze, kilise, bar ve restoranın ziyaret edeceği ne olursa olsun, sadece iki günden sonra yorulup hızlı bir şekilde kaçmaya başladım.

Havana bu kuralın istisnasıdır.

Aslında, ayrılması zordu, çünkü gerçekten orada bir patlama oldu.

28. PARQUE CENTRAL


Muhtemelen Havana'ya gireceğiniz ilk yer orasıdır. Parque Central, her şeyin olduğu yerdir.

Burası turistlerin taksiye binip yolculuğa çıkmalarını bekleyen sıralı eski arabaları göreceğiniz nokta.

Erkeklerin parkta sohbet ettiği, müzisyenlerin sokakta çaldığı ve insanların güneşten biraz gölgeli olduğu bir yer.

Central Park, Iberostar Parque Central ve The Kempinski gibi büyük otellerle çevrilidir.

29. GRAND TEATRO DE LA HAVANA


Büyük Tiyatro 1838 yılına kadar uzanır. Şehirdeki en güzel binalardan biridir.

İçeri girip büyük sahneyi görmek için bir tura çıkabilirsiniz ve geceleri aydınlandığını görmek için şehir merkezinde bir yürüyüşe çıkmanızı öneririz.

30. BARRİO CHİNO - HAVANA ÇİN MAHALLESİ


Havana'da bir Çin mahallesi var.

Fakat orada Çinli yok. Aslında, bir zamanlar Küba'da büyük bir Çin topluluğu vardı.

Bugün geriye kalan yaklaşık 2 blok Çin lokantasında. Hala görmek ilginç. Bundan kesinlikle zevk aldım.

Eğer emin olabiliriz tek şey söylemeden Küba tout olan "bu China Town ama hiçbir Çinli insanlar var. Bunlar daha sonra satmaya çalışacağız. Birşey.


HAVANA KÜLTÜRÜ
31. KÜBA MÜZİĞİ


Tamam, bu zor değil. Kübalıların çok müzikal olduklarını ve gittikleri her yerde bir radyo taşıdıklarını fark ettim!

Hemen hemen Havana Vieja'nın her köşesinde birileri harika melodiler çalacak ve melodileri kesmek ve dinlemek güzel.

Havana'daki çoğu bar ve restoran da hemen hemen her zaman canlı müzik dinliyor.

Bir şeyler içmek için bir restorana girerseniz, bir grubun oynamaya başlayacağı ihtimali vardır.

Not: CD'lerinden birini satın almak istemek için size geleceklerdir. Biri 5 $ gibi düşük bir fiyata aldık ve iki gece başka bir gece için 20 $ harcadık. Fiyatlar biraz değişiyor. 5-10 dolar civarında daha fazla ödeme yapmayı öneriyorum.

32. SALSA ÖĞREN


Gerçekten dans etmek istemeden salsa dinleyebilir misin?

Yapamam Neredeyse umutsuz bir dansçıyım ama yine de denemek zorunda kaldım ve Havana'da bir salsa dersi aldım, böylece iyi bir öğleden sonra kendimi kandırabilirim.

Öğretmen benden daha az etkilenmişti ve rahatlayıp gitmeme ihtiyacım olduğunu söyleyip duruyordu.

Gerçekten çok katıydım. Yine de harika zaman geçirdim!

Havana'da salsa öğrenmek için birkaç yer var, yapmanız gereken tek şey Google "Salsa Dersleri Havana".

Ya da (Dave ve Deb'in yaptığı gibi) grupla dans edip dans edersiniz, sizin için önderlik ederler.


33. PLAZA DE ARMAS KİTAP PAZARI


Havana'daki en eski meydan, merkezinde hoş bir kitap pazarına ev sahipliği yapıyor.

Ben bir kitap bağımlısıyım ve göz atmam gerekti.

Ayrıca orada da ilginç insanlarla tanıştım ve harika fotoğraflar çektim. Havana'da insanlar çok cana yakın.

Ancak hazırlıklı olun, böyle bir fotoğraf için para isteyeceksiniz.

34. KÜBA PUROLARI


Ben sigara içmiyorum - aslında, sigarayı oldukça iğrenç bir alışkanlık olarak görüyorum. Benim de astım var.

Ancak Küba  , tütün ve purolarıyla ünlüdür, puro kültürünü keşfetmek zorunda kaldım. Real Fábrica de Tabacos Partagás'ı ziyaret ettim ve arkadaşlarım için en iyi purolardan bazılarını aldım.

Ben de deneyebilirim diye düşündüm. Tamam, işte küçük bir sır: Onu aydınlatamadım bile. Ama lezzetli tütünün kokusunu aldım ve puroların nasıl düzgün bir şekilde kurtarılacağı hakkında çok şey öğrendim.

Ve çiğnemek ve numara yapmak eğlencelidir.

Puroların en iyi şekilde buzdolabında, ıslak bir bezde saklandığını biliyor muydun? Purolarını Küba'dan eve götürdüğün zaman onları en son bu şekilde yap. 

MÜZE

35. MUSEO NACİONAL DE BELLAS ARTES


Muhtemelen Karayipler'deki en iyi sanat galerilerinden biri, sanat tutkunları için mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Sanatı çok seviyorum ve iyi bir öğleden sonra geçirdim, 500'den sonra uluslararası sanata ev sahipliği yapan bu inanılmaz müzenin koleksiyonuna göz atarak.

Müze şimdi iki binaya bölünmüş durumda; biri Küba sanatına, diğeri ise dünyanın dört bir yanından sanata ithaf edilmiştir.

36. DEVRİM MÜZESİ


1950'lerde Küba Devrimi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, gidilecek yer burasıdır.

Eski Havana'da bulunan, eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yer almaktadır.

37. BONUS İPUCU: G UARAPO'YU DENEYİN


Isıyı yorucu buluyorum ve zaman zaman pillerimi şarj etmek için iyi bir şekere ihtiyacım var.

Hiçbir şey bunun için guarapo'yu yenemez: taze sıkılmış saf şeker kamışı suyu.

Özellikle tatlı tadı sevmiyorum, bu yüzden biraz kireç ekledim ve mükemmeldi!

HAVANA'DA DOLAŞMAK
Eski Şehir'de veya İberostar'da kalırken gerçekten çok fazla nakliyeye ihtiyacınız yok, her yere yürüyebiliriz.

Ancak biraz dışardan bir bara ya da restorana gideceksek, taksi tutmaya başladık. Ve bunu gerçekten yapmalısın!

ÖZELLİKLE TAKSİ



Tüm taksi detayları eşit yaratılmamıştır. Bu eski model arabaların bazıları mükemmel ve parlak tutulur. Diğerleri ise sadece eski ve paslıdır. Ancak hepsi inanılmaz derecede büyük.

Taksi için özel  (özel sektöre ait taksi) turları, paylaşılan taksi turlarıdır. Yani bir tanesine girdiğimde başkalarının da girdiği anlamına geliyor.

Aynı yöne gidiyorlarsa, şirketiniz olur. Bazı yerlilerle tanışmak için iyi bir yol!

Eski klasik arabalar şoförlerin gururu ve sadece 5 $ ya da 6 $ için sizi olmanız gereken yere götürecekler. (makul bir mesafe içinde)

PEDİ KABİNLERİ


Ayrıca arka sokakları görmenin güzel bir yolu olan pedicab'ları da kiraladık. Ayrıca yaklaşık 6 $ (6 Küba Pesosu) alıyorlar.

Eş co-co taksi - Tayland'ın tuk tukuna benzer sarı üç tekerlekli taksiler (ancak daha modern görünüyorlar)

Feribotlar - Casablanca İskelesi'ndeki kaleleri ve anıtları görmek için körfezin karşısındaki feribota binebilirsiniz.

0 Comments